احسان سرفرازی | شهرآرانیوز؛ با مثبت شدن تست دوپینگ قهرمان کاراته، یکی دیگر از امیدهای اصلی ایران برای کسب مدال در المپیک از بین رفت. نرسیدن کیانوش رستمی و سهراب مرادی به سهمیه المپیک و اعزام تیم ملی وزنه برداری فقط با ۲ ورزشکار به المپیک در کنار جوان و کم تجربه بودن نفرات اعزامی تیم ملی کشتی و همچنین وضع نه چندان مطلوب آمادگی تکواندوکاران المپیکی در ماههای اخیر دغدغههای بزرگ ورزش ایران برای المپیک توکیو بود، اما حالا یک امید بزرگ دیگر برای کسب مدال در این رویداد بزرگ نیز از دست رفته است.
کاراته که اضافه شدنش به المپیک توکیو اتفاقی خوشایند برای ورزش ایران بود، حالا دیگر فقط یک نماینده در بخش مردان خواهد داشت و ملی پوش باتجربهتر و پرامیدتر ایران به خاطر دوپینگ نمیتواند در توکیو حاضر شود؛ حتی احسان حدادی که سابقه کسب مدال نقره المپیک لندن در رشته پرتاب دیسک را نیز داشته است، این روزها با دیسک کمر دست و پنجه نرم میکند و اوضاع مساعدی ندارد. به این بهانه نگاهی به وضعیت رشتههای مدال آور ایران در المپیک انداخته و به شکلی دقیقتر و ریزبینانهتر آنها را ارزیابی کرده ایم.
در رشته کشتی که ایران دارای ۶ سهمیه در کشتی آزاد و ۵ سهمیه در کشتی فرنگی است، پرامیدترین کشتی گیر یا حتی پرامیدترین ورزشکار ایران در المپیک، حسن یزدانی است. این نابغه جویباری که با نمایش بی نظیر خود در سالهای اخیر توجه همه را به خود جلب کرده است، قصد تکرار مدال طلای المپیک ریو را در توکیو دارد؛ اما یک رقیب سرسخت به نام دیوید تیلور پیش روی خود میبیند.
در کشتی آزاد میتوان رضا اطری، محمدحسین محمدیان و امیرحسین زارع را جزو دیگرمدعیان کسب مدال دانست و در کشتی فرنگی نیز میتوان روی تجربه بالای محمدعلی گرایی حتی برای کسب مدال طلا نیز حساب باز کرد. در دیگر اوزان، نفراتی به مراتب کم تجربهتر و کم امیدتر روی تشک میروند، اما هم غلامرضا محمدی و هم محمد بنا امیدوار به درخشش شاگردان خود در توکیو هستند.
در تکواندو، ایران ۲ سهمیه در بخش مردان توسط میرهاشم حسینی و آرمین هادی پور کسب کرده و یک سهمیه هم در بخش بانوان توسط ناهید کیانی به دست آورده است. نتایج اخیر تکواندوکاران المپیکی ایران در رقابتهای آسیایی خیلیها را بابت المپیک نگران کرده، اما به هر حال باید امیدوار بود اتفاقات دوره قبل برای تکواندوکاران به ویژه در بخش مردان تکرار نشود.
در وزنه برداری علی هاشمی در ۱۰۹ کیلو و علی داوودی در فوق سنگین نمایندگان ایران هستند و با وجود تلاشهای فدراسیون در آخر هیچ سهمیهای به کیانوش رستمی و سهراب مرادی به عنوان ۲ طلایی ایران در المپیک ریو تعلق نگرفت. بدون شک نباید از این ۲ وزنه بردار انتظار کسب مدال طلا را داشته باشیم، اما ملی پوشان ایران میتوانند با ثبت وزنههای مدنظر کادر فنی، دست کم یک برنز یا درنهایت نقره برای ایران کسب کنند؛ اتفاقی که البته با توجه به آمادگی بالای رقبا چندان راحت نخواهد بود.
در کاراته هم ایران نتوانست در آخرین مسابقه گزینشی، سهمیهای به ۴ سهمیه قبلی اضافه کند. بهمن عسکری و سجاد گنج زاده در بخش مردان و حمیده عباسعلی و سارا بهمنیار در بخش بانوان، نمایندگان ایران هستند که اتفاقا یکی از پرامیدترین تیمهای کاروان ورزشی ایران را تشکیل میدادند، اما مثبت شدن تست دوپینگ یکی از ملی پوشان، شوک بزرگی را به کاراته و البته ورزش ایران وارد کرد و شانس اصلی کسب مدال طلا در این رشته را از ایران گرفت.
در والیبال هم که صحبت از گرفتن مدال و رفتن روی سکو میشد، نتایجی که در لیگ ملتها برای شاگردان آلکنو به ثبت رسید، خیلیها را از صحبت کردن درباره این ماجرا هم ناامید کرده است. با این حال باید دید والیبال ایران در المپیک چه روزهایی را پشت سر میگذارد و آیا برای نخستین بار میتواند از کاروان ایران در المپیک یک رشته تیمی را صاحب مدال کند یا خیر.
با وضعیتی که در کاروان ایران میبینیم، نباید خیلی امیدوار به ثبت یک خاطره فوق العاده از المپیک توکیو در ذهن ایرانیها باشیم. البته که نباید در فاصله اندک باقی مانده تا المپیک، دست از حمایت و تلاش برداشت و باید به اتفاقها و سورپرایزهای المپیک نیز امیدوار بود. در رشتههایی همچون تیراندازی، شمشیربازی، بوکس و تنیس روی میز با اینکه سابقه کسب مدال در المپیک وجود نداشته و الان هم کسی از آنها چندان توقعی برای مدال آوری در المپیک ندارد، به نظر میرسد توانایی رقم زدن اتفاقهای بزرگ در ورزشکاران ایرانی وجود داشته باشد. کمتر از یک ماه تا شروع المپیک باقی مانده و فعلا باید به امید همین سورپرایزها روزهایمان را شب کنیم.